Зарубіжна л-ра. 6-й клас. 18.02. Тема. Образ Максима Яценка, твердість його переконань, увага і повага до інших у творі В.Г. Короленка "Сліпий музикант". 

Максим Яценко, рідний дядько Петруся Попельського відіграв важливу роль у формуванні особистості головного героя повісті.



Портрет Максима Яценка:

 ... в коротко обстриженому волоссі дяді Максима вже пробивалася срібляста сивина. Плечі від постійного упирання милиць піднялися, тулуб набрав квадратної форми. Химерний вигляд, похмуро зсунуті брови, стукіт милиць та клуби тютюнового диму, якими він постійно повивав себе, не випускаючи з рота люльки, — усе це лякало сторонніх, і тільки близькі до інваліда люди знали, що в порубаному тілі б'ється гаряче й добре серце, а в великій квадратній голові, укритій щетиною густого волосся, працює невгамовна думка.


З допомогою дядька Максима, головний герой ввійшов у реальне життя. Він пройшов тими шляхами, якими йде його народ, і разом із народом відкривав для себе не тільки великі страждання, а й мудрість і красу людських взаємин. Це допомогло йому по-іншому подивитися на себе й на свою сліпоту.

Завдання.

Установіть послідовність подій у повісті.

- Знайомство з Евеліною.

- Подорож до річки.

- Народження сина.

- Мандрівка зі сліпими кобзарями.

- Концерт у Києві.

- Весілля Евеліни й Петра.

- Катання на коні.

- Зустріч зі сліпими дзвонарями.

Домашнє завдання. Виконати дані завдання у зошиті. Охарактеризувати загальнолюдські чесноти у творі, що вивчається.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу