26.04. Зарубіжна л-ра. 7-й клас.

Тема. Корнелія Функе. "Чорнильне серце". Тема "оживлення" книги у творі. Образ Мегі - дівчинки, котра любить читати.

Корнелія Функе 

10 грудня 1958 року народилая в місті Дорстен, земля Північний Рейн — Вестфалія. У дитинстві хотіла бути астронавтом або пілотом, але вирішила стати педагогом. Закінчивши гімназію Св. Урсули в Дорстені, переїхала до Гамбурга, де студіювала педагогіку в Гамбурзькому університеті. Після закінчення навчання три роки працювала соціальним працівником із дітьми-інвалідами. Саме тоді Функе усвідомила важливість історій, які допомагають дітям відволікатися від проблемної дійсності. Паралельно Корнелія Функе вивчала дитячу ілюстрацію в Гамбурзькому інституті дизайну.

Функе одружилася із Рольфом Функе 1981 року. У них народилося двоє дітей — Анна (н. 1989) та Бен (1994). 2005 року сім’я переїхала до Лос-Анджелеса.

Свою кар’єру Функе почала як ілюстратор та дизайнер дитячих книжок. Розчарування від читання деяких текстів породило в ній бажання спробувати писати самій.

Функе — одна з авторів сценаріїв до німецького дитячого телесеріалу «Сім каменів» (виходить з 1988 року).

Міжнародна слава до Корнелії Функе прийшла 2002 року, коли в США вийшов друком переклад її роману «Володар над злодіями» (2000 р.).

2003 року вийшов друком найвідоміший роман Функе «Чорнильне серце», а в 2006 та 2008 рр — його продовження «Чорнильна кров» та «Чорнильна смерть».

П’ять з її романів зараз екранізовані: «Король злодіїв», «Дикі курочки», «Дикі курочки і любов», «Чорнильне серце» і «Дикі курочки і життя».

Джерело: https://dovidka.biz.ua/korneliya-funke-biografiya-skorocheno

Роман «Чорнильне серце» демонструє читачам два світи: реальний світ любителів книжок з їхніми багатими бібліотеками та рідкісними виданнями (одна з яких дала назву твору) та уявний, вигаданий світ книжок, населений фантастичними істотами, ельфами, феями, але також і тиранами, темними силами, котрі намагаються заполонити Землю страхом. У такий фантастичний спосіб К. Функе стверджує думку про те, що книжки та їх персонажі є різними... Є добрі книжки, сповнені світла й добра, але є й такі, де діють «лихі сили». І така література теж нерідко трапляється в нашому реальному житті. А раптом Землю захоплять книжкові монстри, злодії та негідники, яких Мо «вичитав» із «Чорнильного серця»? Із властивою їм хитрістю вони взялися до справи: знищити всі примірники книжки, з якої вони потрапили в реальний світ. І це їм майже вдалося, лише один примірник книжки залишився в Мо та Меггі. Навколо нього й розгорнулася справжня битва, котра перетворилася на велику боротьбу між вигаданим і реальним, поміж добром і злом. 

Домашнє завдання. Опрацювати відомості про життєвий та творчий шлях Корнелії Функе. Прочитати твір "Чорнильне серце".


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу